EMİRDAĞ BELEDİYE BAŞKANI PALA İCRAATLARINI ANLATTI
EMİRDAĞ BELEDİYE BAŞKANI PALA İCRAATLARINI ANLATTI
Okunma Sayısı: 2210

-Emirdağ Belediye Başkanı Pala icraatlarını anlattı

 

Emirdağ Belediye Başkanı Cengiz Pala, göreve geldiği 2009 yılından bu yana gerçekleştirilen belediye icraatlarını açıkladı. Pala, yaptığı yazılı açıklamada 2009 yılında göreve gelmesinin ardından belediye binasının modern bir görünüme kavuşması adına tadilat çalışması yapıldığı ve tüm belediye binasının 21. yüzyıl modern belediyecilik anlayışı çerçevesinde yeniden tasarlandığını kaydetti.

 

Pala, şunları ifade etti:

 

Öncelik olarak Belediye binamız o zaman ki kullanım şekli ve kullanılan mobilyalar bakımından tam bir bütünlük ve görsellik sağlayamamaktaydı. Geçmiş dönemlerde kişilerin zevklerine göre alınmış mobilyalar ve yine kişilere göre yapılan bölümler sebebiyle tam bir bütünlük oluşturmamakta idi. Gelen vatandaşlarımız işlemlerini görmek hususunda karışık yollar izlemekte ve belediye içersinde işlerini görebilmek için kat kat gezinmekteydi. Bunun yanı sıra ilçe olarak vatandaşlarımızın büyük bir çoğunluğu yurtdışında yaşamaktadır. Buralara giden vatandaşlarımız yönetim ve siyasi olarak bulundukları ülkelerde önemli konumlarda bulunmaktadır. Bu sebeple yıl içersinde birçok ülkenin bürokrat ve yöneticilerini ilçemizde ağırlamaktayız. İlçe olarak en büyük eksiklerimizden biride konferans, tiyatro, sinema veya seminer düzenlemek için bir salonumuzun olmamasıydı. Halkımızı bilinçlendirmek için yapacağımız seminerler, düzenleyeceğimiz toplantılar ve okullarımızın hazırladığı gösteriler hep havada kalmakta gerekli sayıda insana ulaşamamaktaydık.”

 

Belediye binası görüntüsünün devletin otoritesini yansıtmaktan uzak, hizmet performansını olumsuz olarak etkileyen bir vaziyette olması nedeniyle tadilat çalışmalarının yapıldığını belirterek, gelinen noktada Emirdağ Belediyesi hizmet binasının çağdaş ve modern bir yapıya kavuştuğunu anlattı.

 

Pala, şöyle devam etti:

 

“Belediyemizin görüntüsü devletin otoritesini yansıtmaktan uzak hizmet performansını olumsuz yönde etkileyen bir haldeydi. Bazı mobilyalar çağdaş ve modern düzeni yansıtmamaktaydı. Tuvaletlerimiz bakımsızlıktan ve eski düzenden ötürü aşırı yıpranmıştı. Mobilya ve kullanılan bilgisayarlarımız da yeni teknolojiyi yakalayamamıştı. 2009 yılı içersinde belediye binamızı yeni bir görünüme kavuşturduk herkes tek tip bilgisayar ve mobilya kullanılarak görüntü kirliliği giderildi. Bunun yanı sıra bina içersinde eskimiş olan duvar boyaları, tuvaletler hepsi tadilattan geçirilip daha modern ve görüntü açısından personeli ve vatandaşlarımız rahatsız etmeyecek hale getirildi.”

 

Modern görünümlü bir yemekhane oluşturuldu

 

Pala, yurt içi ve yurt dışından pek çok misafirin ağırlandığı Emirdağ Belediyesi’nin yapılan çalışmalar neticesinde örnek olarak gösterilebilecek modern görünümlü bir yemekhaneye kavuştuğunu ifade etti.

 

Pala, şöyle dedi:

 

“Belediye Başkanlığı olarak gelen yurtiçi ve yurtdışından gelen misafirlerimizi öğle ve akşam yemeği dışarıdaki lokantalardan temin edilmekteydi. 2010 yılı içersinde Belediye hizmet binası tadilatından sonra bodrum katında bulunan arşiv odası üzerinde gerekli tadilatları yapılarak modern bir yemekhane oluşturuldu. Belediyemiz personeli ve Belediye Başkanlığımızı ziyaret eden misafirlerimiz bu yemekhanede ağırlanmaktadır.”

 

Pala, Emirdağ Belediyesi’nin önce insan anlayışı ile hizmet eden bir kurum olduğunu belirterek, şöyle devam etti:

 

“Göreve geldiğimiz ilk günün birkaç gün öncesinde yaşanan üzücü bir olay neticesinde su kuyusunda nöbet bekleyen işçimiz soba zehirlenmesinden vefat etmiştir. Belediye Başkanlığımıza ait 4 adet su kuyunda ve su depolarında çok acil olarak adeta birer harabeye dönen su kuyuları ve bekçi odaları tadilatı yapılmıştır. Bu tadilatlar esnasında su kuyuları yatay pompaları ve dalgıç pompalar genel bakım ve tamiratları yapılmıştır”

 

Emirdağ kültür merkezine kavuştu

 

Pala, 1980 yılında yapılan ve uzun süre atıl vaziyette bulunan çok amaçlı kültür salonunun tamamen belediye bütçesinden karşılanarak restore edildiğini belirterek “İlçemiz bilindiği üzere yurtdışına sürekli göç vermektedir. Bu yüzden ilçemizdeki gençler devamlı eğitime sevk edilmelidir. Ancak sosyal donatı eksikliği en büyük ihtiyacımızdır. Çok Amaçlı Kültür Salonu için ilçemizde 1980 yıllarda yapılmış olan ve tamamen atıl bir vaziyette bekletilen sinema salonu ile ilgili olarak gerekli metraj ve keşifler hazırlanarak tamamen Belediye bütçesinden sinema salonu ihalesi yapılmış gerekli tadilatlar yapılarak Kültür Salonu olarak hizmete açılmıştır” diye konuştu.

           

Araç parkı yenilendi

 

Pala, Belediyeye ait olan iş makinaları, kamyon ve minibüslerin 25-30 yıl aralığında olması nedeniyle oluşturdukları tamir bakım masrafları göz önüne alınarak yeni araçlar temin edildiğini ifade etti. Pala, şöyle dedi:

 

“Belediyemizdeki iş makinaları, kamyon ve minibüslerin yaş ortalaması 25 – 30 yıl aralığı olması nedeniyle sürekli arızalanmakta tamir ve bakım masrafları ise Belediyemiz bütçesini zorlamaktaydı. Bu nedenle Belediyemiz Meclis onayıyla İller Bankası kredisiyle 1 adet itfaiye aracı, 1 adet taşımacılık amaçlı minibüs, 2 adet damperli kamyon, 2 adet panelvan Devlet Malzeme Ofisi aracığıyla alınmıştır.

 

-Selçuklu mimarisini yansıtan köprüler yapıldı

 

Pala, ilçeden geçen çay deresi üzerindeki köprülerin kent estetiğini yansıtır bir biçimde yenilendiğini belirterek, şöyle konuştu:

 

“İlçemiz içersinden çay deresi geçmektedir. Ve bu dere üzerinde 2009 öncesi 8 adet köprü bulunmaktaydı. İlçemize bu sayıda köprü yetmediği ve trafikte sıkıntı yarattığı için 3 adat ek köprü DSİ tarafından yapılmıştır. İlçemizin daha güzel bir görünüm kazanabilmesi  için köprü üzerlerinde ve yanlarında düzenleme yapıldı. Köprülerimiz tek bir şekil düzeni sağlanmaya çalışıldı. 8 adet köprü yapılarak estetik olarak Selçuklu mimarisini yansıtan köprüler oluşturuldu.

 

Daha yeşil bir Emirdağ için binlerce fidan dikildi

 

Pala, ilçeye kurulan katı atık transfer istasyonu ile çöplerin Afyonkarahisar’a düzenli depolama için götürüldüğünü ifade ederek şöyle devam etti:

 

“İlçemizde çöpler ilçe merkezine 3 km uzaklıkta TOKİ binalarına 500 m uzaklıkta vahşi toplama alanına dökülmekte idi. Dökülen bu çöplerden çıkan poşetler rüzgarın da etkisiyle Emirdağ-Eskişehir yolunu kirleterek çevre kirliliği ve görüntü kirliliğine neden olmaktaydı. İlçemiz Güneysaray yoluna Katı atık transfer istasyonu kurulduktan sonra çöpler toplanıp Afyonkarahisar ili düzenli depo sahasına gönderilmektedir. Vahşi çöp toplama alanı Belediyemizin kendi imkânları ile ıslah edilerek bu alana Orman İşletme Şefliği ile beraber yaklaşık 300 bin adet ağaç dikilmiştir. İlçemiz merkezinde yeraltına 4 adet çöp konteynırı ve modern çöp kutuları konulmuştur. Mahallelerimizde ise poşette çöp toplama sistemi uygulanmaktadır.”

 

Tarımköy projesi

 

Pala, TOKİ ve Emirdağ Belediyesi ortaklığında yapılan Tarımköy projesi 7 milyon metrekarelik bir alanda hizmet vereceğini ifade ederek şöyle devam etti:    

 

“Yer seçimi daha önce yapılan ve tasarlanan ve ilçe merkezine 3 km. uzaklıkta bulunan 3.sınıf mera vasıflı taşınmaz, taşlıboğaz mevkii, 38 ada, 136 parsel sayılı taşınmazdır. Toplam alanı 7 milyon 950 bin metrekare olan bu taşınmazın, 800 bin metrekarelik kısmının ifraz edilmek suretiyle kullanımı planlanmaktadır. İfraz uygulaması gerçekleştiğinde geriye 7 milyon 150 bin metrekarelik bir alan kalmaktadır. Bununla birlikte; tüm Emirdağ ve çevresine hizmet edecek bir “Hayvan Borsası”nın Belediyemizce kurulması planlanmakta ve hayvancılık konusunda Emirdağ’ımızın bir cazibe merkezi haline getirilmesi amaçlanmaktadır. Bu sayede bir başka ekmek kapısı ilçe halkımızın hizmetine sunulacaktır.”

 

Pala, ilçe altyapısına da büyük yatırımlar yapıldığını belirterek şöyle devam etti:

 

İlçemiz sanayi sitesi yine yıllarca ihmal edilmiş sanayi esnafımız çok zor şartlar altında vatandaşlara hizmet vermekteyken, Belediye olarak ilk önce sanayi altyapısı kanalizasyon hattı tamamen değiştirilmiştir. İhale edilerek 6 bin 223 metre 300 mm beton boru kanalizasyon büzü sanayi altyapısına döşenmiştir. Ayrıca sanayi cadde ve sokaklarının 4 bin 280 metre bordür döşenmiş olup yaklaşık 50 bin metrekare kilitli parke döşemesi yapılmıştır. Sanayi Sitesini tüm altyapı ve üst yapısı tamamlanmıştır.”

 

Emirdağ’da bugüne kadar kanalizasyonla ilgili herhangi bir proje çalışması olmadığını ifade eden Pala, “İlçemizin bugüne kadar kanalizasyonla ilgili herhangi bir proje çalışması olmamıştır. Döşemesi yapılan kanalizasyon hatları ise çok sağlıksız ve tekniğine uygun olarak yapılmamıştır. İller Bankası aracılığıyla hibe programından tüm ilçemizin kanalizasyon şebeke kesin projesi hazırlanmış olup yüklenici firma tarafından Belediye Başkanlığımıza teslim edilmiştir. Elimizde bulunan bu proje ile şehir kanalizasyon hattının projeye uygunluğu sağlanacaktır. İlçe halkından gelen taleple ve Belediyemiz Fen İşleri Müdürlüğünün incelemeleriyle durum tespiti yapılmıştır. Belediyemiz Çevre ve Orman Bakanlığından yardım talebinde bulunulmuştur. Emirdağ Belediyesi Kanalizasyon Şebeke Hattı Yapım İşi için ihale yapılarak kanalizasyonu olmayan yerlere kanalizasyon hattı elimizdeki proje göre çekilmiştir” diye konuştu.

 

Belediye olarak yürüttükleri imar planı revizyonunda son aşamaya gelindiğini anlatan Pala, “İller Bankası aracığıyla hibe programından ilçemizin hali hazır harita yapımı ihalesi yapılmış, çalışmalara başlanılmış olup hali hazır haritamız tamamlanmış vaziyettedir. Tamamlanmış olan bu hâlihazır haritamıza vatandaşlardan talep toplanarak İmar planı ile ilgili problemlerini çözmek amacıyla İmar planı revizyonu çalışması yapılmış olup bu çalışma son aşamaya gelmiştir. Ayrıca mevcut imar planımız ile ilgili olarak gerekli teknik çalışmalar yapılarak sayısal ortama aktarılmış, buna bağlı olarak da numarataj çalışması yapılmış olup ilçemizin cadde, sokak ve binalarının tek tek resimleri çekilerek bilgisayar ortamına yüklenmiştir” şeklinde konuştu.

             

-Emirdağ Organize Sanayi istihdamın kalbi

 

Pala, ilçede bulunan OSB’nin giderek geliştiğini ve istihdamın kalbi olma özelliği taşıdığını belirterek, şöyle devam etti:

 

“Organize Sanayi Bölgesi’ndeki 74 adet parselin, yatırımcılara tahsisi yapılabilmektedir. Bu tahsis işlemleri 2011 yılında da devam edecektir. Yatırım yapmak isteyenler; bedel karşılığı arsa tahsisi ile ilgili gerekli evrakları Emirdağ Kaymakamlığı’ndan, Belediyemizden ve Emirdağ O.S.B. Müdürlüğü’nden temin ederek, başvurularını yine bu kurumlara yapabileceklerdir. Hali hazırda 8 adet firma 31 adet parselde yatırımcıya yer tahsisi yapılmıştır. Büyük yatırımcılarımızdan bazıları inşaatlarını tamamlayarak hizmete başlamışlardır. Organize Sanayi Bölgemiz faaliyete geçtiğinde, ilçemizin en büyük ekonomik kaynağı haline gelecektir. İlçemizin en önemli yatırımında Belediyemiz, her zaman olduğu gibi üzerine düşen görevi fazlasıyla yerine getirmeye devam edecektir.”        

 

Kanalizasyon atıksu arıtma tesisi projesi

 

Daha yaşanılabilir bir Emirdağ için gayret gösterdiklerini anlatan Pala, şöyle devam etti:

 

“Gelişmiş ülkelerde köylerde bile mevcut olan atık su arıtma tesisi ülkemizde bir çok il niteliğine yakın yerleşim yerlerinde dahi yoktur. Emirdağ’ı yaşanabilir bir kent yapma çabamızın bir ayağı olan atık su arıtma tesisi ilçemizin kuzeyine Elhan Köyü sınırları içerisinde bulunan 676 parsel nolu taşınmaz üzerine kurulmuştur. Mevcut durumda atık sular Çay deresine deşarj edilmekte buradan da Elhan havzasını kirletmekte idi. Elhan Havzasındaki kirliliğin önlenmesi ve daha sağlıklı bir çevrede yaşamak için Çevre Kanunu ve ilgili yönetmeliklere uygun kanalizasyon kolektör hattı ve atık su arıtma tesisi projeleri hazırlatılmıştır.”

Pala, içme suyu arıtma tesisi yapımının devam ettiğini belirterek, şöyle devam etti:

 

“Belediye Başkanlığımızın 11.04.2008 tarihinden itibaren \'\'Arsenik Kimyasalı\'\' ile ilgili çalışmalar başlamıştır. İlçemiz Sağlık Grup Başkanlığı personeli ve belediyemiz personeli tarafından konunun çözümü için Afyon Kocatepe Üniversitesi\'nde görevli Yrd. Doç. Dr. Atilla Evcen ile görüşmeler yapılmış, sonrasında  İl Sağlık Müdürlüğünde konu ile ilgili seminere katılım gösterilmiştir. ‘Arsenik Kimyasalı İndirgenmesi’ konusunda çözüm yolları, maliyetleri v.b konuları araştırılmış, çözüm için gerekli işlemlerin yapılması planlanmıştır. Diğer yandan Belediyemiz personeli, DSİ Genel Müdürlüğü ile İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yürütülen toplantıya katılanlara her türlü belge ve dokumanı toplantı esnasında DSİ Şube Müdürü teslim etmiştir. Bütün bu çalışmalarda ‘İnsani Tüketim Amaçlı Sular Yönetmeliği’ hususları uyarınca kullanımı en uygun suyun temin edilmesi konusu hedef alınmaktadır. Bunun için en iyi çözüm \'\'İçme Suyu Paket Arıtma Tesisi\'\' yapılması gerektiğidir. Arsenik Kimyasalının yönetmeliğe uygun limite gelebilmesi için gerekli birimlerle koordinasyon sağlanarak gerekli çalışmalar başlatılmıştır. Başlatılan bu çalışmalar neticelenmiş olup içme suyu arıtma tesisi için 12.11.2010 tarih ve 103 sayılı karar ile ilçemize içme suyu arıtma tesisi yapılmasına karar verilmiştir. DSİ Genel Müdürlüğü ile Belediye Başkanlığımız arasında protokol imzalanmıştır. DSİ yetkilileri geçtiğimiz günlerde ilçemize gelerek mevcut su kuyularından numune almış ve Belediyemiz ile görüşülerek içme suyu arıtma tesisinin yerini belirlemişlerdir. DSİ tarafından içme suyu arıtma tesisi için ihaleye çıkılmış olup 05.02.2013 tarihinde yükleniciye iş yeri teslimi yapılmıştır. Öte yandanİller Bankası 2011 yılı yatırım programında yer alan Emirdağ (Afyonkarahisar) Belediyesi Kanalizasyon Kesin Projesi Bankamızca 26.04.2011 tarihinde onaylanmıştır. Projelendirilen yağmur suyu şebeke hatlarının 12 adet deşarj noktası bulunmaktadır. Bu deşarj noktalarından 11 adedi Çay deresine deşarj edilmektedir. İller Bankası tarafından ihalesi yapılan yağmur suyu inşaatı projesi yüklenici firmanın katılımıyla 27.09.2012 tarihinde yer teslimi yapılarak inşaata başlanmıştır. Yağmursuyu hattının uzunluğu yaklaşık olarak 12 km uzunluğundadır. Pala Jandarma Taburunun ilçeden ayrılması nedeniyle Meslek Yüksek Okulu’nun bu binaya geçtiğini belirterek, “Jandarma Tabur Komutanlığının ilçemizden ayrılması ile beraber Meslek yüksekokulu bu Komutanlığın bulunduğu yere geçmiştir. Meslek yüksekokulunun bulunduğu yerin boşa çıkmasıyla Belediye Başkanlığımızın büyük gayretleriyle bu yere Açık cezaevi getirilmiştir. Ayrıca Belediye Başkanlığımız dönemimde Stadyum tribünlerinin üzeri kapatılmış, beton olma oturma yerlerine koltuklar monte edilmiştir. İlçe stadyumumuz sentetik çim ile kaplanmış olup içerisindeki taraftar yollarına kilit parke döşenmiştir.”

 

Kent Ormanı yapıldı

                 

İlçenin artık bir kent ormanına sahip olduğunu ifade eden Pala, “Kent Orman çalışmaları için mera vasıflı olan fakat üzerinde 20 yıllık çam ağaçları bulunan alan İl Tarım Müdürlüğüne müracaat edilerek mera vasfı kaldırılmış ve Orman İşletme Müdürlüğüne tahsisi yapılmıştır. Kent Ormanının yapımı tamamlanarak hizmete açılmıştır. İlçemizde kente ormanı olarak bilinen mevkide halkımıza görsel yönden de ilham kaynağı olacak yapıların inşaatı yapılmaktadır. Yapay şelale yaklaşık 10 metre genişliğinde ve 100 metre boyunda olup alt kısmında yapılan havzaya yerleştirilen pompa sayesinde su sürekli devir daim olmakta ve gerçeğini aratmayacak kadar eşsiz bir yapı olmuştur” dedi.

 

Emirdağ’ın diğer ilçelerle olan bağlantı yollarında da çalışmalar yürütüldüğünü ifade eden Pala, “İlçemiz için çok önemli olan Bolvadin – Gömü çevre yolu için Karayolları 3. Bölge Müdürlüğüne müracaat edilmiş, Bölge Müdürlüğümüz tarafından proje teklifimiz uygun bulunmuş etüd ve proje işlemleri tamamlanmıştır. Ancak kamulaştırma bedeli çok yüksek olması nedeniyle Bölge Müdürlüğümüz ve Belediye olarak yol güzergâhının boşaltılması için 3194 Sayılı İmar Kanunun 18. madde uygulaması yapılmasına karar verilmiş ve Belediye Encümeni bu yönde karar almıştır. Yol koridorunun boşaltılması için 18 uygulaması halen devam etmektedir. Ayrıca yine ilçemiz ile Bolvadin çevre yolu üzerinde bulunan ve sürekli olarak kazalara sebebiyet veren Suvermez – Karacalar Köyleri geçiş yollarının düzenlenmesi için Karayolları 3.Bölge Müdürlüne müracaat edilmiştir. Bölge Müdürlüğümüz tarafında bu yolun düzenlenmesi için ihalesi yapılmış ve yüklenici firma tarafından iş tamamlanmıştır” şeklinde konuştu.

 

Pala, Emirdağ-Eskişehir yolunun bölünmüş yol çalışmalarının da sürdüğünü belirterek, Emirdağ-Eskişehir il sınırlarına kadar olan yolun duble yol olması için Karayolları 3.Bölge Müdürlüğü tarafından ihaleye çıkılmış olup 2011 yılı ortalarında yüklenici firma tarafından işe başlanmıştır. Emirdağ’dan Dört yola kadar duble yol çalışmaları (10km) tamamlanmış olup Dört yoldan Eskişehir il sınırına kadar olan yerde(15km) yol yapım çalışmaları devam etmektedir” dedi.

 

-Kent meydanı hayata geçirildi

           

“İlçemizin daha modern daha güzel bir görünün kazanabilmesi için altyapısı olan İlçemiz Çilli Mahallesi ve Karşıyaka Mahalleleri başta olmak üzere ilçemiz muhtelif cadde ve sokaklarına 50 bin metre bordür ve 29 bin metrekarelik kilitli parke taşı alımı ihalesi yapılarak bu yerlere döşenmiştir” diye konuşan Pala, ilçenin yürütülen çalışmalar neticesinde modern bir meydana kavuştuğunu anlattı.

 

Pala, şöyle dedi:

 

“Proje dahilinde öncelikli olarak ilçe merkezinde alt yapı kanalizasyon hattı ve yağmursuyu hattı döşeme işi bitirilmiştir. Yaya yolu ve taşıt yolları için ilçeye görsel estetik katacak taşlarla yol döşeme işleri yapılmıştır. Meydan projesi kapsamında elektrik hattı yer altına alınarak yollar genişlemiş ve estetik olarak güzel bir görünüm kazanmıştır. Meydan projesi kapsamında çalışma tamamlanmış olup 2.etap çalışmalarına başlanmıştır.”

 

2015 yılında yaklaşık 3 bin üniversite öğrencisine ev sahipliği yapacak

 

Pala, ilçeden taşınan askeri birliğin binalarının üniversiteye devredilmesi ile birlikte üniversite bünyesinde yeni bölümler açıldığını belirterek, şöyle devam etti:

 

“İlçemizde görev yapan askeri birliğin Çanakkale Ezine ilçesine nakledilmesiyle buradaki askeriyenin kullanmış olduğu bina ve araziler Afyonkarahisar Kocatepe Üniversitesi’ne devredilerek mevcut bölüm sayısı 5’ ten 12’e çıkarılmış olup öğrenci sayısının önümüzdeki 2015 eğitim sezonunda 3 bin civarında öğrenci olması hedeflenmektedir. Bu doğrultuda ilk önce öğrencilerimize kalacak yer temin edilmesi gerektiğinden Gençlik ve Spor Bakanlığımız tarafından bu yerlere 536 kişilik öğrenci yurdu ve sosyal tesisi yapılması için ihaleye çıkılmış ve yüklenici tarafından inşaatlara başlanmıştır”

 

Pala, Emirdağ Belediyesi olarak 5 yıllık kalkınma programı çerçevesinde hayal ettiklerinin bir çoğunun gerçek olduğunu belirterek, sözlerini şöyle noktaladı:

 

İlçemizin günden güne büyümesi, ihtiyaçlarının da artmasını beraberinde getirmiştir. Bu büyümenin sağlıklı koşullarda gerçekleşebilmesini sağlamak ancak gerçekçi ve ileriye yönelik projelerin önceden hazırlanmasıyla mümkün olabilir. Bu bakımdan Belediyemiz tarafından Beş Yıllık Kalkınma Programımız çerçevesinde hayal ettiklerimizin birçoğunu gerçekleştirmiş bulunuyoruz. Beş yıllık kalkınma programımız çerçevesinde ve buna ilaveten 2013 yılı içerisinde bir kısmına başladığımız ve gerçekleştirmeyi düşündüğümüz, şehir içi altyapı (kanalizasyon) çalışmalarının devam edebilmesi, ilçemiz ara sokakların kilit parke taşı ile kaplanabilmesi, şehir merkezi çift yol çalışmasına devam edilmesi,  tarım köy projesinin sürdürülmesi, gençlik merkezinin yapımına başlanılması, Hürriyet Mahallesi ve Karşıyaka Mahallesi arasına imar planında gösterilen yere bir ilköğretim okulu yapılması, sebze pazarının düzenlenmesi, engellilere ait modern bir park yapılması gibi projelerimizin hayata geçirilebilmesi için gerekli çalışmalar yapılmaktadır.”